reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa BAYINDIR 22 Eylül 2011, 01:53 5523 Görüntüleme

BAYINDIR DA ALTIN YAĞMURU

reklam
reklam

Bayındır Kaymakamlığının ve Bayındır Belediye Başkanlığının katkılarıyla İlköğretim Haftası kutlamaları kapsamında II. Geleneksel Ödül Töreni gerçekleştirildi.

Bayındır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği İlköğretim Haftası Kutlama Programı, uzun uğraşılar sonucunda ilçemize kazandırılan Bayındır Anadolu Öğretmen Lisesinin bahçesindeki açılış programı ile başladı.

 

Açılış programına Bayındır Kaymakamı Sayın Mehmet MAKAS, Bayındır Belediye Başkanı Mehmet KERTİŞ, Zeytinova Belediye Başkanı Ali DOĞU, Bayındır İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin SEVİNÇ, Daire Amirleri, Hayırseverimiz Sadık SUSAMCIOĞLU, işadamları ve bir çok veli katıldı.

 

 Bayındır Anadolu öğretmen Lisesinin bahçesinden gerçekleştirilen İlköğretim haftası kutlamaları bir gün sonraki Bayındır Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının katkılarıyla SBS ve YGS sonuçlarına göre yerleştirilmiş öğrenciler için  hazırlanan altın yağmuru ile devam etti.

 

Daha önceden planlanan işleri nedeniyle kutlama programına katılamayan Bayındır Kaymakamı Mehmet MAKAS’ın mesajının okunması ile başlayan programa Garnizon Komutanı Üsteğmen Furkan MANAV, Bayındır Belediye Başkanı Mehmet KERTİŞ, İlçe Emniyet Müdürü İlhan YILDIRIM, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin SEVİNÇ,  Ege Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksek Okulu’nu temsilen Müdür Yardımcısı Ali SALMAN, daire amirleri, Hayırsever Sadık SUSAMCIOĞLU ve işadamalrı sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve Bayındırlılar katıldı.

 

İlginin oldukça yoğun olduğu programı ve salon içi düzenlemeyi Kazım Dirik İlköğretim Okulu gerçekleştirdi. Okul öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu etkinlikler haftanın anlam ve önemini anlatır nitelikteydi. Okul Müdürü İlhan Öztürk yaptığı konuşmada İlköğretimin öneminin ülkemizde daha iyi anlaşılması gerektiğini ve bunun içinde hepimize büyük görevler düştüğünü belirtti.

 

 Hazırlanan sinevizyon gösterisi ve öğrenci aktivitelerinden sonra Bayındır Kaymakamlığı ve Bayındır Belediye’sinin katkılarıyla hazırlanan ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen II.GELENEKSEL ÖDÜL TÖRENİ’ ne geçildi.

 

Törende adeta altın yağmuru yaşandı.

 

 Öncelikle sekizinci sınıflar  2011 OYP puanlarına göre İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Birimince belirlenen, Bayındır’da  en yüksek puan almış üç okulumuza İlçe milli Eğitim Müdürlüğümüzce Hazırlanan plaketler sunuldu. İlçe birincisi Kazım Dirik İlköğretim Okulu olurken, İkinci İsmet İnönü İlköğretim Okulu, üçüncü ise Canlı 60. Yıl İlköğretim Okulu oldu.  Ayrıca ilçemizde iki öğrencisinin Türkiye derecesi yaptığı Ülfet Onart Anadolu Lisesi de plaket ile ödüllendirildi. Okullara plaketleri Bayındır Belediye Başkanı Mehmet KERTİŞ tarafından takdim edildi.

 

Okullarımıza plaketlerin sunulmasının ardından sekizinci sınıflar içerisinde ilçemizde OYP puanına göre ilk on’a girmiş öğrencilere,yedinci sınıflarda sınav puanına göre ilk on’a girmiş öğrencilere ve Ortaöğretim LYS sonuçlarına göre Türkiye derecesi yapmış ilk üç öğrencilere Bayındır Kaymakamlığı ve Bayındır Belediyesi tarafından hazırlanan altınlar verildi. Ayrıca yaptığı Türkiye derecesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği’ne yerleşen Ülfet Onart Anadolu Lisesi Öğrencisi Kevser GEZER ve yedinci sınıflar SBS sınavında bir yanlışla tüm öğrencilerimize örnek olan Çırpı Şehitler İlköğretim Okulu Öğrencisi Yaşar Yılmaz KARABULUT’a Kaymakamlık ve Belediye tarafından LAP-TOP  bilgisayar hediye edildi.

 

Belediye Başkanı Mehmet Kertiş: “Bayındır her geçen yıl eğitim alanında başarı grafiği durmadan yükselmektedir.Öğrencilerimizin üniversite sınavlarında Türkiye çapında aldığı başarılar,Bayındır’ın eğitimde de kendini ispatlamaya başladığını göstermektedir.Başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Çetin Sevinç’e,öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiamıza teşekkür ediyor,belediye olarak eğitime yönelik desteklerimizin devam edeceğini ifade etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin SEVİNÇ törenle ilgili düşüncelerini şöyle belirtti:

 

“ Öğrencilerimizde olumlu tutum ve pozitif motivasyon sağlaması amacıyla organize ettiğimiz ödül törenimizin bu yıl ikincisini gerçekleştirdik. İnanıyorum ki amacımıza ulaştık. Ancak başarımızı daha yukarılara çekmek ile ilgili çalışmalarımız halen devam etmektedir. Bu törenin gerçekleşmesinde Bayındır Kaymakamlığımıza, Bayındır Belediye Başkanlığımıza ve emeği geçen tüm çalışanlara teşekkürü borç bilirim. İnanıyorum ki bizler çok daha iyi işler başarabiliriz.”

 

Kazım Dirik İlköğretim Okulu öğretmenlerinin ve öğrencilerinin hazırlamış oldukları dans, şiir ve folklor gösterileriyle daha da renklenen ve 46 adet çeyrek altın ve 3 laptop dağıtılan program protokol üyeleri, öğrencilerimiz ve Okul Müdürlerinin sahnede toplu fotoğraf çektirmeleriyle sona erdi.

Bu haber 5523 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım