reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TİRE 14 Temmuz 2014, 11:58 2315 Görüntüleme

Tire Belediyesinde Çöp Devrimi

reklam
reklam

Tire Belediyesi ilçede bulunan çöp konteynırlarında devrim gibi bir uygulamaya imza atıyor.

Eski usül çöp konteynırlarından vazgeçen belediye sokak ve caddelere çöp ayrıştırma işlemine müsait yeni konteynırlar yerleştirdi. Bu konteynırlarda kağıt, plastik ve camdan oluşan atıklar ayrı bölümlerde toplanarak geri dönüşüme müsait hale getiriliyor.

AB YASALARINA DA UYGUN

Tire Belediyesi’nin uygulamaya soktuğu ayrıştırılabilir çöp konteynırları AB uyum kriterlerinde de öngörülen standartlarda

Avrupa Birliği (AB) uyum yasalarına imza atan Türkiye, çöplerini ayrıştırmak zorunda. Avrupa'da modern ayrıştırma tesislerinde plastik atıkların geri dönüşümünden petrol elde edildiği biliniyor. Türkiye’de yapılması düşünülen sistemde çöplerin evde, kâğıt, plastik, cam ve organik olarak ayrıştırılarak toplanması gerekiyor. Bu atıklar geri dönüşüm istasyonunda tekrardan ayrıştırılıyor. Daha sonra çöp kontrollü çürümeye bırakılıyor. Gaz tribünlerinde yakılarak elektrik enerjisi üretiliyor.

Ancak Türkiye'deki gibi ilkel depolamada, hem çevre kirleniyor hem de çöpün depolandığı alanda çöp toplama, kontrol ve gaz çıkışı sistemi için yılda 60 milyon euro harcanıyor.

Doğanın korunması ve gelecek kuşaklara temiz bir ortam bırakılacak olması, gerekli önlemlerin alınması ve çöplerin yerinde ayrıştırılması açısından ekonomiye katkısı mutlaka olacaktır  

 ÇİÇEK “İLKEL DEPOLAMADA ÇEVRE KİRLENİYOR”

Belediyenin yeni uygulaması hakkında bilgiler veren Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek “

İzmir'de günde 7 bin ton çöp çıktığı, bu çöpten de günde bin evin ihtiyacını karşılayacak 70 mega watt elektrik üretilebileceği gelen biliniyor. Avrupa’da modern ayrıştırma tesislerinde plastik atıkların geri dönüşümünden petrol elde edildiği de bir gerçek. Türkiye’de yapılması düşünülen sistemde çöplerin evde, kâğıt, plastik, cam ve organik olarak ayrıştırılarak toplanması gerekiyor. Bu atıklar geri dönüşüm istasyonunda tekrardan ayrıştırılıyor. Daha sonra çöp kontrollü çürümeye bırakılıyor. Gaz tribünlerinde yakılarak elektrik enerjisi üretiliyor. Ancak Türkiye'deki gibi ilkel depolamada, hem çevre kirleniyor hem de çöpün depolandığı alanda çöp toplama, kontrol ve gaz çıkışı sistemi için yılda 60 milyon euro harcanıyor. Doğanın korunması ve gelecek kuşaklara temiz bir ortam bırakılacak olması, gerekli önlemlerin alınması ve çöplerin yerinde ayrıştırılması açısından ekonomiye katkısı mutlaka olacaktır. “dedi.

HABER: Mehmet Uyaroğlu

Bu haber 2315 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım